म्हाने खाटू रा सेठ श्याम थारी याद आवे।
थारे दर्शन बिना बाबा, म्हारो जीवन सूनो लागे॥
खाटू में बसे म्हारे बाबा श्याम।
नीले घोड़े पर सवार, करे सबका काम॥
म्हाने खाटू रा सेठ...
तीन बाण धारी बाबा, महावीर बलवान।
बर्बरीक के नाम से, जाने सब जहान॥
म्हाने खाटू रा सेठ...
कृष्ण को दिया शीश दान, पाया अमर वरदान।
कलियुग में तुम श्याम नाम से, करो भक्तों का कल्याण॥
म्हाने खाटू रा सेठ...
फाल्गुन मास की एकादशी, तेरा मेला लागे।
लाखों भक्त आवे बाबा, दर्शन पावन भागे॥
म्हाने खाटू रा सेठ...
म्हाने खाटू रा सेठ श्याम थारी याद आवे।
थारे दर्शन बिना बाबा, म्हारो जीवन सूनो लागे॥
Lyrics (English Transliteration)
Mhane Khatu ra Seth Shyam thari yaad aave.
Thare darshan bina Baba, mharo jeevan suno lage॥
Khatu mein base mhare Baba Shyam.
Neele ghode par savar, kare sabka kaam॥
Mhane Khatu ra Seth...
Teen baan dhari Baba, mahavir balwan.
Barbarik ke naam se, jane sab jahan॥
Mhane Khatu ra Seth...
Krishna ko diya sheesh daan, paya amar vardaan.
Kaliyug mein tum Shyam naam se, karo bhakton ka kalyan॥
Mhane Khatu ra Seth...
Phalgun mas ki Ekadashi, tera mela lage.
Lakho bhakt aave Baba, darshan pavan bhage॥
Mhane Khatu ra Seth...
Mhane Khatu ra Seth Shyam thari yaad aave.
Thare darshan bina Baba, mharo jeevan suno lage॥
अर्थ (Meaning)
यह राजस्थानी भजन खाटू श्याम बाबा की याद में गाया जाता है। "म्हाने" का अर्थ है "मुझे" और "सेठ" का अर्थ है "स्वामी/मालिक"। बाबा श्याम तीन बाण धारण करते हैं और नीले घोड़े पर सवार हैं। फाल्गुन मास की एकादशी को खाटू में विशाल मेला लगता है जहां लाखों भक्त दर्शन के लिए आते हैं।
Meaning (English)
This Rajasthani bhajan is sung in remembrance of Khatu Shyam Baba. "Mhane" means "to me" and "Seth" means "lord/master". Baba Shyam holds three arrows and rides a blue horse. On Ekadashi of Phalgun month, a huge fair is held in Khatu where millions of devotees come for darshan.